Parterapi

Mange går i parterapi, fordi de oplever en krise i forholdet og i relationen til hinanden. Nogle par går i terapi, fordi de har brug for hjælp til at afklare fremtiden i deres forhold.

Andre par går i terapi for at pleje deres forhold. Ligesom vi indimellem sender vores bil til syn, kan det også være en god ide at give sit parforhold et eftersyn engang imellem. Ligesom med bilen ønsker de fleste, at deres parforhold skal holde i mange år.

Ligesom den individuelle terapi, er parterapi både for par i krise og for par, der søger udvikling.

 

I parterapien vil vi arbejde med måden du og din partner er sammen på. Herunder også måden I håndterer udfordringer, uenigheder og kriser på.

 

Et parterapeutisk forløb hos mig starter altid med en fælles samtale. Derefter har jeg en individuel samtale med jer hver især, hvorefter vi har en række fælles samtaler.

Forskning i parterapi viser med al tydelighed, at det er mest effektivt hvis der er korte intervaller mellem samtalerne i starten. Den individuelle samtale øger effekten af parterapien, da den er med til at kortlægge hvilke mønstre for kontakt, kommunikation og kærlighed I hver især har med jer. Den viden kan vi inddrage og fokusere i parterapien.